E

stiu i vacances són dos conceptes que no figuren en les agendes de la majoria d'artistes. Almenys a la de l'artista visual establert a Avinyó, Quim Moya, no hi consten. "A l'estiu fas el mateix que a la tardor i a la primavera: sobreviure", diu mig en broma. De fet, aquests mesos l'activitat cultural i artística no s'atura i, en molts casos, fins tot augmenta. Per aquest motiu, segueix treballant igual perquè "sempre depens d'una trucada".

Des de fa 7 anys, Moya s'ha especialitzat en espectacles de pintura en directe, l'anomenat live paintingspeed painting, una aventura que va començar al costat de Josep Berenguel i que, des fa quatre anys, continua en solitari. Consisteix a pintar un quatre, principalment un retrat, dalt de l'escenari a un ritme frenètic i en temps rècord. El resultat no es descobreix fins al final.

En els darrers anys, amb la pintura en directe ha voltat per mig món, des del Marroc a Tailàndia, passant per Bombai, Qatar i Kuwait. Aquesta acció pictòrica, que practiquen comptats artistes, l'ha portat a compartir escenari amb personatges com el pilot Lewis Hamilton, del qual va pintar un retrat seu en una gala benèfica a Bombai, o la cantant Rita Ora amb qui fa unes setmanes van coincidir en una presentació de la marca Sony a Madrid, on Moya va pintar "per primer cop" en una pantalla digital i no sobre tela com fa normalment. L'actuació "més surrealista" l'ha viscuda a Tailàndia al casament d'una parella índia de Nova York, "on vaig pintar el retrat d'Steve Jobs".