El repertori de concerts de l'Acadèmia Internacional de Música del Solsonès s'inaugura aquesta nit (22h) al Teatre Comarcal de Solsona amb l'actuació d'un quartet de professors del certamen, als quals se sumarà una violinista, en l'inici d'un certamen que conjuga l'exhibició pública amb la docència d'alt nivell. La cita d'apertura de l'AIMS és per a les 22 h al Teatre Comarcal de Solsona, amb entrades al preu de 15 euros.

L'Acadèmia del Solsonès ofereix divuit concerts en diferents poblacions de la Catalunya Central, fins diumenge de la setmana vinent. El d'avui serà retransmès en directe per Catalunya Música, amb comentaris de Pilar Subirà. El públic podrà escoltar el Quartet amb piano en mi bemoll major de Wolfgang Amadeus Mozart, Tres Madrigals per a violí i viola, de Bohuslav Martinu, i el Quintet amb piano op.34 de Johannes Brahms.

Els protagonistes de la vetllada seran quatre dels vuit integrants del professorat de l'acadèmia, amb Pieter Thiemann al capdavant. El director del projecte també és un destacat violoncel·lista que dóna classes al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i a la Fundació Barenboim-Said, amb seu a Sevilla.