07 de agost de 2014
07.08.2014

Les biblioteques de la Catalunya Central no han rebut cap informació directa sobre la nova taxa

Els responsables dels centres estan a l'expectativa de les administracions, sobretot de la Diputació, ara en període de vacances

07.08.2014 | 00:00
Imatge de la Biblioteca del Casino de Manresa, que el 2013 va rebre més de 273.000 visitants

Sense notícies de la taxa. És el que té que un Reial Decret entri en vigor el primer dissabte d'agost. Ahir, els responsables de les biblioteques de la Catalunya Central amb qui va parlar aquest diari -una desena- coneixien el decret que preveu, ara ja sí, que les biblioteques públiques hagin de compensar les societats de drets d'autor (com CEDRO) pels llibres prestats i pels usuaris que hagin fet ús del préstec. Però no tenien cap informació directa sobre el tema; és a dir, esperaven rebre alguna notificació, aclariment o explicació dels responsables de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Restaven, com resumia ahir Maria Antònia Bisbal, de la Central d'Igualada, "a l'expectativa". La jugada de fer entrar en vigor un nou cànon a l'agost es definia de, com a poc, "lletja". Sobretot perquè dubtaven que en els propers dies la incertesa del com s'aplica i com afecta es desvelés.
Una trucada a gerència de biblioteques de la Diputació de Barcelona -la majoria d'equipaments d'aquestes comarques pertanyen la seva Xarxa de Biblioteques- tampoc no aclaria res. Segons fonts d'aquesta administració, ni se n'ha parlat, ni hi ha posicionament oficial ni es notificarà res fins d'aquí a sunes setmanes quan els màxims responsables del servei bibliotecari tornin de vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.