09 de agost de 2014
09.08.2014
Entrevista Peter Thiemann

"L'AIMS creix per l'alta afluència als concerts"

L'escola musical d'alt nivell supera les dificultats econòmiques del sector cultural i l'autofinançament arriba al 80%

09.08.2014 | 07:30

Director artístic de l'AIMS. L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona ha aterrat per tretzè any a la Catalunya Central amb la força necessària per escalar un graó més en la qualitat dels concerts. Manté la voluntat de formar alumnes d'arreu del món que apunten a convertir-se en virtuosos de la música clàssica. Johann Sebastian Bach és un dels compositors protagonistes de les actuacions que es podran escoltar aquests dies

Peter Thiemann és fundador i director artístic de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS). El projecte pedagògic que cada any forma alumnes d'arreu del món pretén delectar el públic amb les grans obres de la música clàssica. El projecte ha aconseguit créixer i consolidar-se en un context de crisi intensa en el sector de la cultura.

Una de les novetats de l'àmbit artístic és que comença un cicle de tres anys dins de l'AIMS en què s'interpretaran obres de Johann Sebastian Bach. Què aportarà el compositor alemany als concerts que ofereixen?
És un festival dins del mateix festival. Hem decidit que Bach tingui un paper protagonista en la formació acadèmica i en els concerts que oferim perquè és un dels compositors més genials de tots el temps. La seva música és preciosa i els llocs on s'interpretaran són idonis. A Berga, la Seu d'Urgell i a Cardona sonarà de meravella. L'objectiu és que durant tres edicions soni al màxim possible la seva obra instrumental, que és enorme. Els espectadors tindran l'oportunitat d'escoltar Bach. Però el nostre festival és bonic perquè hi ha un repertori d'estils molt diferents i el públic podrà escoltar moltes obres.
Acadèmicament, que aportarà Bach als estudiants?
Per a un alumne que es prepara per convertir-se en professional de la música clàssica és un compositor que ha d'interpretar obligatòriament. Va viure fa 240 anys, però és tot un referent i les seves composicions ens acompanyen tota la vida a nivell d'estudis i per preparar els concerts. És un dels compositors més exigents i per als alumnes és un repte interpretar-lo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.