C

om si es tractés d'una actuació, dedica el que queda d'estiu a preparar el naixement del seu primer fill, l'Aram. "És com el final d'un procés creatiu i em preparo per ballar el part, per donar la benvinguda al meu fill ballant". D'aquesta manera viu, la ballarina i professora de dansa manresana Laura Bataller, el seu darrer mes d'embaràs. I ho fa en plenes vacances d'estiu.

Acaba de tancar un curs molt intens i ple de projectes. Ha compaginat les classes a l'Escola de Dansa Olga Roig, on es va iniciar com a ballarina i on actualment fa de professora, amb la participació al projecte Fem Dansa, del servei educatiu del Kursaal. També ha tancat el tercer curs del projecte Balla'm CI, on es formen joves ballarins de la Catalunya Central. Tot plegat, relacionat amb la docència. "La dansa és el meu mitjà d'expressió però la part docent és la que més m'agrada. És molt agraït veure els alumnes com van creixent tècnicament, emocionalment i personalment", assegura.

A la ballarina manresana li agrada molt investigar amb el cos "és una cosa que ens acompanya tota la vida i a les classes de dansa els alumnes aprenen la part sistèmica i disciplinada però també hi ha el contrapunt del moviment i l'expressió perquè a la vida normal tenim el moviment molt inhibit i la dansa et dóna aquest espai de llibertat". Segons Bataller, ballant, els alumnes "troben connexions amb els seu cos i es coneixen més. Posen consciència en el seu cos i en la seva manera de moure's per la vida. Tot això els ajuda tant si volen ser metges, jardiners o pastissers, no cal que siquin ballarins. Segur que alguna cosa quedarà".