Quatre joves músics vinculats a la Passió d'Esparreguera han decidit iniciar un nou projecte musical: crear una orquestra de joves professionals per promoure la música a la vila, amb el convenciment que és necessària perquè els intèrprets puguin agafar experiència. La Jove Orquestra de Cambra de La Passió d'Esparreguera (JOCPE) es presentarà oficialment a la Sala Gran del Teatre de La Passió d'Esparreguera durant el mes de novembre i els seus impulsors són Juan Jurado, director musical de La Passió d'Esparreguera i premi extraordinari de composició pel Conservatori Superior de Música del Liceu (2014); Alba Hinojosa, concertino i cursant de quart d'interpretació de violí de grau superior al Conservatori del Liceu; David Llort, organista de La Passió d'Esparreguera; i Anna Sánchez, graduada en interpretació de flauta pel conservatori del Liceu.

Els músics de la JOCPE seran tots estudiants o graduats del Conservatori Superior de Música del Liceu o de l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), i es donarà prioritat als esparreguerins que compleixin els requisits mínims. La formació estarà formada per una plantilla estable de 28 músics: dues flautes, dos oboès, dos clarinets, dos fagots, dues trompes, dues trompetes, un trombó, un percussionista, vuit violins, dues violes, dos violoncels, un contrabaix i el director. L'orquestra funcionarà per projectes i se'n faran quatre d'anuals: el concert d'Any Nou, la temporada de la Passió, el concert de festa major d'estiu i un concert de tardor.

La direcció puntualitza que els músics que col·laboren habitualment amb la Passió podran seguir-ho fent. De fet, la Passió d'Esparreguera és l'única on la música és interpretada en directe per una orquestra. L'Orquestra de La Passió d'Esparreguera, fundada als anys vuitanta, és formada per músics del poble i rodalia, i bona part d'ells són formats a l'Escola Municipal de Música d'Esparreguera. La JOCPE no obtindrà beneficis de les representacions de la Passió, sinó que se sustentarà en els altres tres projectes anuals i en les gires que realitzi.

El repertori constarà d'obres de compositors clàssics i de la música de la Passió, arranjada per l'ocasió, que els fundadors volen que esdevingui el seu tret diferencial i identitari. Més endavant, posaran en marxa un concurs adreçat a joves compositors catalans i el premi consistirà en estrenar les seves obres curtes en un dels concerts.