20 de agost de 2014
20.08.2014

La Fonoteca Catalana fa accessible a Internet la música popular del Bages

El recull de cançons, tonades i balls, a càrrec de la manresana Glòria Ballús i l'avinyonenc Ramon Vilar, es va editar en llibre, CD i DVD el 2012

20.08.2014 | 07:53
Vilar i Ballús en la presentació del treball a Avinyó, el maig del 2012

El Bages. Cançons, tonades i balls populars és un llibre publicat el 2012 pel departament de Cultura de la Generalitat que, per primera vegada, donava una visió de la música popular i tradicionals dels 35 municipis de la comarca, seguint el cicle de la vida i el cicle de l'any. Per fer-ho, s'acompanyava de dos CD i un DVD. Era el resultat d'una tasca iniciada trenta anys enrere, que va ser a càrrec de la manresana Glòria Ballús i l'avinyonenc Ramon Vilar. Tota aquesta recerca, per a la qual es van entrevistar 147 persones, que va quedar fixada en la publicació, és ara accessible a través de la xarxa Internet, mitjançant el repositori digital Calaix de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana.
La Fonoteca ofereix la possibilitat de consultar ja una part significativa del seu fons, que integren 590 documents sonors. És una iniciativa que vol facilitar l'accés als ciutadans i als investigadors al fons del Centre de Documentació de Cultura Popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.