La dansa lliure està de celebració al Berguedà. Des d'avui i fins al proper dimarts 26 d'agost, Berga celebra la vint-i-cinquena edició de la Trobada internacional de dansa lliure, que ininterrompudament cada agost des del 1989 ha acollit el parc del Lledó, i que és un dels primers certàmens que es van celebrar a l'estat amb presència d'alumnes d'arreu del món.

La cita, impulsada per Amèlia Alvera i l'Associació Catalana de Dansa Lliure, arriba enguany amb una exposició amb l'objectiu de commemorar l'efemèride. Així, a banda dels cursos que tindran lloc a l'amfiteatre del Lledó des d'avui -on participaran més d'una trentena d'alumnes vinguts d'arreu de Catalunya i també de la resta de l'estat i de França- el certamen es completarà amb l'exposició que s'inaugura avui a la 1 del migdia i que es podrà visitar cada tarda de 5 a 8 a la sala polivalent del Casino de Berga. Sota el títol Desvetllar sentiments/ desballar la dansa, els visitants podran veure material relacionat amb la dansa lliure i amb Isadora Duncan i François Malkovsky, impulsors de la tècnica que s'aplica al curs que acull Berga.

Les sessions estaran dirigides per Regine Estampes i amb l'acompanyament al piano en directe de Pierre-Paul Laeuffer. Per a Amèlia Alvera, és una satisfacció haver arribat als vint-i-cinc anys i espera que el certamen es mantingui a Berga, "ciutat per on han passat molts alumnes del curs durant tots aquests anys".