'Peret als Barris de Manresa', el projecte que havia d'inaugurar la Fira Mediterrània ha quedat suspès temporalment amb motiu de la retirada dels escenaris anunciada pel mateix Peret fa unes setmanes. El projecte es reprendrà quan les circumstàncies de salut de l'artista ho facin possible. Amb tot, la fira no es quedarà sense espectacle inaugural, i la fira s'encetarà amb un concert liderat per la Troba Kung-Fu i la participació de la banda valenciana Unió Musical d'Alaquàs. Es tracta de 'Revetlla Mediterrània', una proposta feta de música, festa i foc "a la recerca de l'essència de la Mediterrània", que comptarà amb 33 músics en escena. Les entrades es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts.

'Peret als Barris de Manresa' és un espectacle que reflexa un procés de treball comunitari que té com a fil argumental l'aprenentatge i la creació artístiques. Amb una clara voluntat de propiciar la connexió intergeneracional, té com a protagonistes una coral de gent gran i un grup de percussió corporal format per infants d'entre sis i dotze anys, membres del casal d'infants del barri de la Font dels Capellans a Manresa.

Durant diversos mesos, aquests col·lectius havien de treballar, amb el lideratge de Peret i la coordinació del músic i productor Nacho Lesko, un repertori de clàssics del gran mestre, que interpretarien amb ell al recital inaugural de la 17a Fira Mediterrània de Manresa.

El mestre de la rumba va informar a finals de juliol que es retirava provisionalment dels escenaris per concentrar-se en un tractament mèdic per combatre el càncer. Passades les setmanes i de comú acord amb l'organització de la Fira, s'ha optat per cancel·lar temporalment el projecte, ateses les necessitats prèvies de la producció.

"Cant a la vida, ball a la mort"

L'espectacle que el substituirà, 'Revetlla Mediterrània', vol retre homenatge a la cultura que comparteix la riba occidental de la mar Mediterrània amb un lema suggeridor: 'Cant a la vida, ball a la mort, festa i foc". Les dues formacions que integren l'espectacle, Troba Kung-Fu i Unió Musical d'Alaquàs, comparteixen una admiració mútua que els ha portat a fer realitat aquest projecte. En Joan Garriga, líder de La Troba, està fascinat per la sonoritat de les bandes tradicionals i la vitalitat de la cultura valenciana. I a Enric Parreño, director de la UM d'Alaquàs, li atrau la fusió que practica La Troba en els seus treballs.

El resultat és aquesta producció, estrenada al Grec 2014, que a Manresa donarà el tret de sortida de la programació com a espectacle inaugural, dijous 9 d'octubre a les 9 del vespre, a la nova Taverna de la Fira. Aquest espai serà enguany de gran format, amb el patrocini d'Estrella Damm.

Les entrades de 'Revetlla Mediterrània' estaran a la venda a partir del 26 d'agost. Les localitats adquirides pel concert de Peret seran vàlides pel nou espectacle inaugural.