Sítric és una nova proposta de concerts a la fresca per a l'estiu manresà a càrrec de Som espectacles, l'associació cultural Raons de Pes i la firma de restauració Ítaca Kursaal. El nou cicle no s'ha pogut posar en marxa enguany a causa de la manca de temps, però avui se'n farà una presentació que anticipa l'oferta musical per a l'estiu del 2015. Dins dels actes de la Festa Major de Manresa, Sítric ensenyarà les seves cartes, ja que el cartell format per la cantautora Joana Serrat, el referent de l'escena indie Enric Montefusco, de Standstill, i el grup barceloní Raydibaum vol ser una mostra del que serà el llibre d'estil del projecte.

La festa de presentació de Sítric es farà avui (21.30 h) al pati del teatre Kursaal. Una hora abans hi haurà una sessió electrònica a càrrec de Grozza per escalfar l'ambient i, seguidament, s'encadenaran les tres actuacions previstes. L'entrada serà lliure. Durant el concert es podrà sopar a la terrassa del primer pis del Kursaal Espai Gastronòmic. El preu d'aquest sopar és de 25 euros si es compra de forma anticipada i de 30 euros el mateix dia.

Joana Serrat és l'encarregada d'iniciar una proposta que els organitzadors volen que trenqui barreres entre l'escenari i el públic per oferir una experiència innovadora que, segons han anunciat, inclourà imatges, colors i sensacions. La festa durarà unes tres hores, ja que l'actuació de cadascun dels artistes, de diferents estils i formats, s'ha previst que tingui una durada d'uns 60 minuts.

La vigatana, que acaba de publicar Dear great canyon, interpretarà temes que van del folk i el pop a l'indie rock i el country. Enric Montefusco pujarà a l'escenari amb les quatre veus del Cor Cambra 16 per mostrar el seu darrer espectacle, Micro-Zenit. Pel que fa a Raydibaum, formació amb gairebé 15 anys de trajectòria, ha retornat als orígens indies amb Estructures sota terra.