p

robablement a moltes persones els costi imaginar la seva infància sense contes com el de la Caputxeta Vermella. No obstant això, el que poca gent sap és que aquesta història va estar vetada en alguns districtes de Califòrnia perquè la nena portava vi al cistell.

Com aquest cas, n'hi ha molts més que gairebé són difícils de creure. Les persones que tinguin curiositat pel tema poden apropar-se a la biblioteca de Cal Gallifa a Sant Joan de Vilatorrada, que fins al dia 20 de setembre ofereix una exposició de llibres prohibits.

La mostra inclou lectures infan-tils i d'adults que té la biblioteca en el seu fons i que comparteixen la característica d'haver estat censu-rades en algun país del món durant un període històric concret. A més, va acompanyada de dos catàlegs il·lustratius amb els motius de cada prohibició.

Aquesta iniciativa va ser creada pel personal de la biblioteca amb l'objectiu de donar suport a la primera Fira del Llibre Prohibit, que se celebrarà el 14 de setembre a Llagostera. "Del departament de Cultura ens va arribar la informació de l'esdeveniment i ens va semblar tan interessant que ens hi vam voler sumar", afirma Cristina Galí, directora de la biblioteca de Cal Gallifa.

Aquesta fira és la primera que se celebra a Europa i s'ha inspirat en la Setmana del Llibre Prohibit que des de fa temps s'organitza als Estats Units. El projecte ha rebut el suport de la Generalitat, les Diputacions i l'Ajuntament de Llagostera i està organitzat per l'associació Can Toni de les Eugues.

Aquesta entitat llagosterenca va obrir portes l'any 2010 amb l'objectiu d'oferir un espai atent a la literatura, la cultura i l'art dins del seu municipi. La seva activitat principal és recollir llibres utilitzats per redistribuir-los.