La Capella de Santa Àgata de Barcelona acollirà a l'octubre l'exposició Letònia. La lluita per la llibertat, que explica el procés que va portar la República de Letònia a recuperar la seva independència el 1991. La mostra presenta un repàs a la història del país des del 1918, amb una menció molt particular als esdeveniments del 1989 que van suposar un gir per al futur de Letònia, principalment la Via Bàltica, que va unir Riga, la capital, amb Tallinn i Vílnius.

L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut de Cultura, i amb la col·laboració del Museu de l'Ocupació de Letònia, ubicat a Riga, proposen aquesta mostra temporal que es podrà veure en aquesta capella ubicada a la plaça del Rei del 15 d'octubre del 2014 a l'11 de gener del 2015. La mostra s'emmarca dins del cicle d'exposicions Europa 25 que impulsa l'Ajuntament de Barcelona i que commemorarà els 25 anys de la caiguda del mur de Berlín, el 9 de novembre del 1989, i els canvis polítics esdevinguts a l'Europa central i oriental arran de l'esdeveniment.

Amb la voluntat de promoure el coneixement d'aquells fets i des de la perspectiva que representen 25 anys, diversos actes, coordinats pel periodista Martí Anglada, explicaran com van ocórrer aquests esdeveniments i com han canviat la vida de molts europeus. Actualment, a la capella de Santa Àgata s'hi pot veure l'exposició Monestirs urbans en temps de guerra, que tracta de Sant Pere de les Puelles i Santa Clara, ambdós de Barcelona.