Més de cinc mil persones van visitar ahir la capella ardent del rei de la rumba, Peret, que va morir als 79 anys víctima d'un càncer de pulmó. Oberta durant gairebé tot el dia al Saló de Cent de l'ajuntament barceloní, la van visitar, saludant a la família i els amics del cantant, tant el President de la Generalitat, Artur Mas, com l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias. També hi van anar nombrosos artistes: Lucrecia, Dyango, Sabor de Gràcia, Ojos de Brujo... Als peus del fèretre hi havia situada la guitarra preferida del músic i una corona de flors en forma de guitarra.

Peret, que havia d'actuar en la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, de la qual és artista convidat, serà enterrat avui al cementiri dels Caputxins de Mataró, al costat del seu avi, en una cerimònia de caràcter privat per exprés desig de la seva família. El cantant va demanar poc abans de morir que en el seu enterrament el grup que el solia acompanyar en els seus concerts cantés El muerto vivo i Porque yo me iré, segons va explicar ahir el seu representant i amic durant 28 anys, Toni García.

Aquest desig que la seva família entonés el "que no estaba muerto, que estaba de parranda...", de la cançó El muerto vivo, va ser un dels últims desitjos de Peret juntament amb el de "poder ser lliure i votar" en la consulta del 9 de novembre. Un dels grans moments de Peret en el Concert per la Llibertat de l'any passat al Camp Nou va ser el seu Emigrant i Cataluña tiene poder per al qual va modificar el Barcelona tiene poder dels Jocs Olímpics del 1992. Deixa com a llegat el primer disc en català i deu cançons amb "temes molt significatius de Catalunya".