El festival de blues va saltar de la programació de la Festa Major de Manresa de l'any passat per raons econòmiques. Enguany, entre l'Ajuntament i la sala El Sielu han fet un esforç per tornar-lo a reprendre i el públic ho ha agraït. L'afluència d'espectadors en el primer concert programat, dijous a càrrec de Wax&Boogie, va superar les expectatives de l'organització, segons ha reconegut el propietari de la sala manresana, Jordi Cortès.

"Això vol dir que el festival de blues està ben consolidat i la gent ens ha perdonat que féssim 'un any sabàtic'. És molt gratificant. Era el primer concert dels tres que farem i ja estàvem animats pensant en l'edició de l'any que ve", assenyala. Amb aquestes expectatives, ja preveia que la capacitat de la sala faria curt en els concerts d'anit, a càrrec de Blas Picón & The Junk Express, i de demà, en què el protagonisme serà per al guitarrista, cantant i compositor barceloní Amadeu Casas.

El públic que va acudir al Sielu dijous va gaudir amb l'actuació de Wax&Boogie. "Encara que només fossin en format trio, van establir una càlida connexió amb els espectadors", explica Cortès, que destaca l'art dels músics David Giorcelli (piano) i Reginald Vilardell (bateria) i la "fantàstica veu" de Ster Wax.