Sergi Cuenca ha canviat, per uns dies, de registre musical i s'ha endinsat, per primer cop, en el món de l'òpera. El músic berguedà és assistent en la direcció musical de l'òpera Il barbiere di Siviglia, que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu. D'aquesta manera, el músic i compositor de Puig-reig, que treballa des de fa més d'un any en la direcció musical de l'espectacle El Rey León, a Madrid, ha fet un parèntesis per endinsar-se en el món operístic. "Una gran experiència a tots nivells", considera.

Sergi Cuenca va rebre la proposta el maig i fa un mes van començar els assajos que van culminar amb l'estrena, el 14 de setembre passat."Em venia molt de gust treballar en un registre d'estil diferent i ha estat una gran experiència perquè la riquesa musical d'aquesta òpera és un luxe", assegura. Pel músic berguedà, l'òpera té moltes coses en comú amb el musical "perquè no deixa de ser un espectacle que casa la música i l'escena, però té un protocol diferent al que estic acostuma".

La famosa òpera de Gioachino Rossini està dirigida pel creador de Comediants, l'olesà Joan Font, en un muntatge que es va estrenar el 2011 a Houston. Per Cuenca "és una obra clàssica amb un argument que no passa de moda perquè encaixa en qualsevol context i, a més, és molt divertida i visualment molt atractiva". També destaca que és un espectacle apte per a tots els públics, "per qui no coneix molt l'òpera és ideal per entrar en aquest món".