14 de octubre de 2014
14.10.2014

Lourdes Fisa revisita el seu mur de Berlín

L'artista manresana exposa fins al 26 d'octubre a la galeria igualadina Artèria una mostra titulada "Eingang I, Haus
11-17", que remet a la seva estada a Alemanya el 1989 a través d'un diàleg entre obres d'ara, del passat i cartes personals

14.10.2014 | 00:00
Lourdes Fisa al seu estudi, al passeig de Pere III, mostrant el seu llibre d´artista, creat el 1989

E
l 9 de novembre de l 1989 s'esquerdava per sempre el mur de Berlín. Uns mesos abans, el maig, l'artista manresana Lourdes Fisa era a Berlín per presentar una exposició al sector soviètic de la ciutat, el Berlín Est. En aquell moment, Fisa vivia a Alemanya, on, per mitjà d'una beca Erasmus, participava en uns tallers per aprofundir en l'estudi de les diverses tècniques del gravat, a l'Escola Superior Universitària de Belles Arts de Braunschweig. Uns mesos més tard, ja a Catalunya, "aquell mur que semblava inamovible... desapareixia", recorda.
El 1990, Fisa exposaria a la Garleria Miquel Sambró de Barcelona el seu llibre d'artista (Künstlerbuch), titulat Mit Luftpost (Per correu aeri), del 1989, en una mostra que també remetia al nom de la ciutat alemanya on havia residit i que marcaria, de manera definitòria, la seva carrera. Els anys 91 i 92, l'artista va viatjar a Chicago i va guardar les vivències de l'any alemany a la motxilla. Però tot el que es viu queda gravat a la retina de la memòria. I un dia pot tornar a la línia de flotació. Només cal un necessari punt d'inflexió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.