La producció alemanya "Die Auserwählten", de Chritoph Röhl, ha estat triada avui la millor pel·lícula del Festival Zoom-Ficció Internacional, que se celebra des del dia 26 a Igualada (Anoia), i que també ha distingit a Sílvia Munt per la direcció de "El cafè de la Marina".

Durant una gala celebrada aquesta tarda a la ciutat catalana, el jurat oficial format per Josep Maria Benet i Jornet, Anna Barrachina, Quim Casas, Susana Herreras, Albert Plans i Alain Hernández, també ha premiat a "Les nenes no haurien de jugar a futbol", amb el millor guió.

D'una altra banda, els premiats d'honor d'aquesta edició han estat l'actriu Emma Vilarasau, el periodista Manel Fuentes i la companyia Gestmusic.

El premi auguri Sita Murt ha recaigut en la jove actriu igualadina Diana Gómez, mentre que el premi del jurat jove, format per estudiants d'instituts d'Igualada i presidit per Carlus Fàbrega, també ha optat per "Die Auserwälthen".

El premi Zoom Jove Curtmetratges ha estat per "Eskiper", de Pedro Collantes, i el Premi Zoom Jove Webseries ha recaigut a "Entre pipas", de Jorge Cassinello.

La millor sèrie espanyola ha estat en aquesta ocasió "El tiempo entre costuras", produïda per Bumerang TV, i que s'ha vist en Antena 3 Televisió, i el premi DO Catalunya l'ha obtingut "L'últim ball de Carmen Amaya", de Judith Colell.

Llorenç Miquel ha obtingut el Joan Poch de Mallerich, mentre que el Primer Showcase de pilots de ficció se l'ha emportat "El mort viu", d'Adrià Espí, de la Universitat Pompeu Fabra, que també s'ha fet amb el premi del públic.

El festival es clausurarà demà a la tarda amb la projecció de les pel·lícules premiades "L'últim ball de Carmen Amaya" i "Die Auserwählten".

El festival ha ampliat aquest any el seu camp d'acció i ha presentat films d'arreu del món, des de Taiwan i Malàisia, a cintes d'Alemanya i Espanya.

Aquest esdeveniment, l'únic d'Espanya dedicat a reconèixer el cinema per a televisió que es fa a tot el món, va néixer el 2003 com Mostra Europea de Telefilms i Cinema i amb la voluntat de ser un aparador dels treballs de ficció televisiva emergent.