Al morir en accident de cotxe va quedar clar que l´entrega següent de la saga que el va catapultar a la fama tindria una pàtina elegíaca.

Així ha estat: Fast & Furious 7 suposa un retorn als orígens de la sèrie i un punt d´inflexió. El cas d´aquesta saga és realment particular. Va començar com un remake no confessat de Le llaman Bodhi; va intentar tenir vida més enllà del seu principal instigador (Vin Diesel) -amb dos títols justets-, i va acabar refundant- se a la quarta entrega reunint tot el planter original.

Però no només això: amb Justin Lin a la batuta, es va convertir en un modèlic exercici de suspens i acció que, en certa manera, posa al dia alguns fonaments del western i, al mateix temps, aposta per un molt curiós discurs sobre la permeabilitat del bé i del mal. La setena entrega, la primera que firma James Wan (Expediente Warren), recupera l´esperit més aspre de l´original i aprofita, com no podia ser d´una altra manera, per acomiadar-se de Walker en un tercer acte d´emocions desbocades.

Fast & Furious 7 comença exactament on acaba l´anterior, amb Dominic Toretto (un Diesel que, per cert, ja ha firmat per a dues pel·lícules més) descobrint que el temible Ian Shaw li ha declarat una guerra personal per venjar la mort del seu germà. I la batalla definitiva tindrà lloc a casa, a Los Angeles, on els protagonistes no triguen a descobrir que el preu de la seva llibertat és molt alt. Al costat de Diesel i Walker, vells coneguts com Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Chris Ludacris Bridges, Elsa Pataky i Jordana Brewster, i també fitxatges estel·lars com el gran Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey i Kurt Russell.

Menció a part mereix la presència de Lucas Black, que va ser protagonista de la tercera entrega i que torna a la saga malgrat que la seva trama semblava no tenir res a veure amb l´actual.