La gira d'hivern de Vilafranca, un dinar de festa major va culminar dimarts al Teatre Fortuny de Reus, amb les entrades exhaurides. El balanç és que s'han superat els 11.000 espectadors sumant tots els bolos programats a les sales del país que formen Els Teatres Amics, que assumien la seva primera producció de gran format. Després de la bona acollida de la tercera part de la trilogia de Jordi Casanovas sobre la identitat catalana, el muntatge tornarà a la programació teatral a partir de la tardor, amb una gira en preparació per Catalunya. En la gira que ara acaba, i després de la seva estrena a Vilafranca de Penedès, l'obra s'ha vist al Teatre Atlàntida de Vic, al Teatre Auditori de Granollers, al Teatre Auditori de Sant Cugat, l'Atrium de Viladecans, el Kursaal de Manresa i el Teatre Fortuny de Reus.

El projecte de Jordi Casanovas és el primer exemple d'un model que pretén descentralitzar la producció d'espectacles garantint la seva visibilitat i circulació, i que aposta per la qualitat i la creació gràcies a l'esforç de cinc poblacions que disposen de bons equipaments, fidelització de públic i el compromís amb les arts escèniques.

Vilafranca, un dinar de festa major és la tercera i última part de la trilogia sobre la identitat catalana de Jordi Casanovas, que l'autor va iniciar amb Una història catalana (2009) i va continuar amb Pàtria (2012). A Vilafranca, la reflexió sobre la qüestió identitària se situa al nucli d'una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que creuen ser i el que realment són. Interpretat per un cartell de luxe d'onze actors, com Marta Angelat, David Bagés i Manel Barceló, el muntatge té banda sonora a càrrec d'Anna Roig i L'ombra de ton chien.