El nou Festival de Blues de Solsona va viure dissabte un dels dies més intensos de la seva programació, iniciada el dia 15 de març. Tres concerts (matí, tarda i nit) van fer sonar la música negra per diversos espais de la ciutat (vegeu desglossat). El concert de Koko Jean&The Tonics va tancar la jornada, al Teatre Comarcal, on van assistir una setantena de persones.

La cantant Koko Jean Davis, originària de Moçambic però adoptada per una família de Barcelona, va demostrar el perquè destaca en l'escena soul catalana. Amb una veu potent i sensual, la vocalista va oferir (amb mitja hora de retard) un repertori explosiu de moviments impossibles i energia desbordant a través del blues, el soul i espurnes de rock&roll i funk.

La vocalista anava escortada per una banda de músics experimentats, com el bateria Antonio Torres (Los Mambo Jambo, Flamingo Tours), el guitarra Dani Baraldés (Nel·lo y La Banda del Zoco, Macaco, Jarabe de Palo, Rulo y La Contrabanda) i el teclista Víctor Puertas (Big Mama, Vermuth Time y Suitcase Brothers). L'atletisme vocal de Jean, sumat al so hammond, la puixant percussió i els súper solos a les cordes, van fer aixecar el públic solsoní de la butaca en més d'una ocasió.