Pocs segells de l'estat cuiden la literatura europea i nord-americana dels segles XVIII i XIX com Alba Editorial, la firma del grup Editorial Prensa Ibérica -propietari de Regió7- que serà als taulells de Sant Jordi amb una extensa oferta de narrativa, a més d'altres propostes en el camp de la política, el teatre i el públic infantil.

Txékhov mai va escriure una novel·la d'una llargària més o menys convencional, però sí que va deixar en el seu imponent llegat literari diversos relats dels quals Alba en publica una selecció al volum Cinco novelas cortas. Les narracions Una historia aburrida (1889), El duelo (1891), La sala número seis (1892), Relato de un desconocido (1893) i Tres años (1895) perta-nyen al període de maduresa de l'autor i exposen amb claredat la temàtica del particular i recognoscible heroi txekhovià.

Jane Austen no va veure publicades en vida Lady Susan (1793-94) i Los Watson (1804), dues peces breus amb protagonistes femenins que s'agrupen en un altre dels títols del segell barceloní. La inquietant i popular història El extraño caso del Doctor Jekyll y el señor Hyde (1886), de Robert L. Stevenson, i El anticuario (1816), una mostra excel·lent de la produc-ció de Walter Scott, també figuren en el catàleg.