La inauguració de l'exposició de Josep Mestres Cabanes va aixecar ahir al vespre força expectació entre el públic manresà. Més d'un centenar de persones van assistir a l'acte d'obertura de la mostra, titulada Escenaris i perspectives, que va tenir lloc al Casino. El tret de sortida de l'exposició, que romandrà fins al 21 de juny, va coincidir amb l'estrena d'un nou espai dedicat a l'artista manresà al Museu Comarcal (vegeu desglossat), quan es compleix el 25è aniversari de la seva mort.

Escenaris i perspectives remarca la importància de l'obra de Josep Mestres Cabanes (1898-1990) en l'àmbit de l'escenografia i l'art de la perspectiva. Seguint el fil biogràfic, la mostra presenta 130 obres amb alguns dels escenaris en què l'autor dels teatrins d'Aïda va formar-se i va desplegar la seva producció. L'exposició destaca també la faceta del manresà com a pintor de cavallet.

En els parlaments inaugurals d'ahir, el regidor de Cultura Joan Calmet va subratllar el mestratge de Mestres en diverses disciplines: "va ser un manresà important, un pintor brillant, un escenògraf de prestigi i un docent reconegut". Calmet, però, va lamentar que sovint "no traiem pit de forma suficient del talent local".