21 de abril de 2015
21.04.2015

Els Amics del Conservatori proposen la creació d'un centre de les arts al teatre

El col·lectiu promou un projecte sobre la globalitat de l'edifici i obre el debat per convertir-lo en un equipament especialitzat que fomenti la formació, la producció i la difusió de les arts escèniques i audiovisuals És compatible amb el centre ignasià

21.04.2015 | 00:00

El no rotund en una consulta ciutadana va aturar, el maig passat, el projecte d'enderrocar el teatre Conservatori de Manresa per fer una gran plaça a Sant Domènec. Ara la nova idea dels Amics del teatre Conservatori, col·lectiu de persones i entitats nascut per promoure l'estima a l'edifici, és crear-hi un centre de les arts escèniques i audiovisuals. La proposta, que volen obrir a un procés participatiu amb la implicació de tots els agents culturals de la ciutat, es posa sobre la taula en ple període d'eleccions municipals, per tal que els partits polítics en prenguin nota de cara al proper mandat. Joan Morros, un dels impulsors del col·lectiu, assenyala que les propostes d'actuació que fan sobre el global de l'edifici són a mitjà termini i no impliquen una despesa destacable.
Els Amics del Conservatori remarquen que es tracta d'un edifici de 6.000 m? al centre de la ciutat, del qual es poden optimitzar els espais. La seva proposta és encabir-hi totes les activitats relacionades amb un centre de les arts: teatre, cinema, audiovisual, circ, exposicions... I això no exclou el centre d'interpretació ignasià que ja hi ha projectat en el marc el projecte Manresa 2022.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema