Istanbul, Londres i París són alguns dels destins on van a parar els relats dels catorze integrants de l'Associació Totlletres, una entitat manresana de foment de l'escriptura que per quart Sant Jordi consecutiu ha confegit un llibre de narracions breus amb un eix temàtic, en aquesta ocasió, el viatge. Els autors i els contes són: Laia Sarri (Bagung), M. del Carme Huch (Capvespre a Istanbul), Jaume Vila (De la mano de Angie), Montserrat Morera (D'Edimburg a Londres), Francesc Lineros (Des de Venècia), Assumpció Piquer (Hortènsia), Lluís Massanés (La recerca del paradís), Jaume Piquet (La ruta de Möbius), Natxa Nacenta (L'amic), Ricard Closa (L'home sant), Toni Llena (L'inici del viatge), Pau Álva-rez (Suc de poma), Carme Martín (Una mansarda a París) i Mireia Cornadó (Viatge a la nostàlgia).

El volum es podrà comprar de-mà mateix a la parada que el grup tindrà al tram del passeig Pere III comprès entre Crist Rei i Sant Domènec, tot i que la presentació oficial se celebrarà el divendres 15 de maig (20 h) a la Llibreria Parcir de Manresa. Després de tractar l'amor, la passió i el misteri en les edicions precedents, el leitmotiv argumen-tal del 2015 és el viatge, un lema que cadascun dels autors ha assumit des d'un punt de vista lliure. El pròleg que serveix per presentar el llibre és obra de la poetessa osonenca Núria Freixa.

L'Associació Totlletres és un col·lectiu que es dedica a conrear la pràctica de l'escriptura, amb activitats periòdiques i l'assistència a cursets i classes per millorar l'habilitat narrativa. Des de fa quatre anys, edita un llibre de relats que s'ha convertit en l'única obra col·lectiva de la Catalunya Central que forma part del catàleg de novetats del 23 d'abril. Al llarg de la jornada de demà dijous, els autors aniran passant per la parada del passeig Pere III i signaran exemplars a tothom que en vulgui adquirir un exemplar.