La novel·la social ocupa ara mateix un protagonisme destacat en el llistat de novetats que el segell manresà Tigre de Paper presenta de cara a Sant Jordi. Dels quatre títols que aquí es ressenyen, tres corresponen a peces de ficció en les quals es desenvolupen històries sobre qüestions candents de la contemporaneïtat, tant en l'àmbit domèstic com en l'internacional.

La revolta que viurem és una novel·la d'Ivan Miró sobre la Barcelona del present, on quatre personatges comparteixen la inquietud per fer emergir de la voracitat metropolitana dels temps moderns uns nous estils de vida amb identitat comunitària. David Fernández, diputat de la CUP, escriu a l'epíleg que "per a moltes i molts, centenars d'anònims i anònimes que han fet bategar la ciutat les darreres tres dècades, aquest relat serà reapropiat i socialitzat de forma comuna". Per la seva part, l'activista social David Caño signa el pròleg.

L'alè màgic de la ràdio viscuda de matinada és el motor d'Històries secretes, un nou títol de Ramon Breu. Dues periodistes tan apassionades per la seva feina com a voltes massa ingènues, la Tina i la Mar, creen un programa per tal que els oients expliquin allò que ha quedat ocult sota el tel de l'oblit. Sobtadament, l'espai assoleix un notable èxit i els oients revelen secrets tant de l'ahir com de l'avui. Rere les paraules batega a vegades el desig de passar comptes i, en d'altres, la voluntat de buidar el pap per alleujar l'ànim.