Els solsonins també van sortir al carrer a comprar roses i llibres. En el cas de les roses, la diada és l'ocasió que aprofiten moltes entitats de caire social per fer-se visibles als ciutadans i alhora fer uns guanys que, d'alguna manera, compensin les retallades de diners públics que han patit.

Pel que fa als llibres, els escriptors reconeguts (Albert Espinosa, Sílvia Soler o Xavier Bosch, entre altres) han competit amb les dues noves obres dels autors locals, Dolors Guàrdia i Valentí Vilaginés. La primera ha publicat La vescomptessa dissortada, que s'afegeix als nombrosos llibres, i de temàtica ben diversa, que ha tret al mercat. Per la seva banda, Vilaginés va presentar Terra vermella i misteriosa, el seu segon treball després de Jo li dic Bàrbara.

Les editorials que s'adrecen al públic adolescent també aprofiten Sant Jordi per treure a la llum les darreres novetats del gènere. Així, per exemple, tant la Meritxell com l'Aina, ambdues de dotze anys, han demanat als pares la darrera aventura de la col·lecció Diari d'una penjada, i reconeixen haver-se cruspit "els sis llibres anteriors". La Marion, pel seu costat, prefereix Diari de Grey; i la Marion es decanta per Blue Jeans, pseudònim de l'escriptor Francisco de Paula Fernández, que ha revolucionat el món editorial. Finalment, el Guillem, que té 14 anys, prefereix "històries del Barça, de detectius i de misteri".