Com cada any, els lectors de Regió7 podran votar els premis Estrella i Estrellat d'entre els candidats proposats per la redacció. Les votacions començaran dilluns i s'allargaran fins el 8 de maig i el resultat anirà apareixent al diari. El premi positiu i negatiu es podran votar de la següent manera:

- A través del web de Regió7, accedint a l'espai dels premis i clicant el botó M'agrada del candidat que vulguis votar

- A través de Facebook, fent clic a M'agrada a la fotografia del candidat preferit que hem penjat a la pàgina de Facebook de Regió7

- Per Twitter, escrivint un missatge amb els hastags #premiestrella i #premiestrellat seguit del nom del candidat.

Enguany entre els candidats al premi Estrella hi figuren els alcaldes del Moianès, per haver aconseguit la constitució de la nova comarca; el músic Jordi Savall, per haver completat la seva projecció internacional; i l'Hospital Sant Joan de Déu, per una gran ampliació amb nous espais i serveis. Com a candidats al premi Estrellat hi ha l'alcalde de Cercs, Ferran Civil, per haver estat condemnat per irregularitats i haver-se mantingut com a batlle; l'Institut Català de la Salut (ICS), per la gestió del conflicte amb els metges de Balsareny, Castellbell i Monistrol; i el grup francès Salins du Midi, per la campanya legal i comunicativa contra l'ampliació del seu competidor Iberpotash.

A més dels premis concedits per votació popular, també hi haurà els habituals concedits per un jurat. La mecànica dels premis s'inicia amb una invitació a entitats de tota la Catalunya Central a presentar els seus candidats, que s'afegeixen a una relació de possibles guardonats elaborada per la redacció del diari. Els noms aportats per les entitats i per la redacció són posats en consideració del jurat, que pot afegir-hi els seus propis candidats abans de prendre una decisió. Els guardons cobreixen tots els àmbits d'activitat cívica i social, des de l'economia fins a l'esport.

Regió7 celebrarà el dia 26 de maig l'acte de lliurament dels seus premis. L'acte tindrà lloc a la sala Plana de l'Om i serà presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, i per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.