Una aquarel·la de l'artista de Terrassa Conrad Roset il·lustra el cartell de la 18a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Es tracta d'una imatge on hi predomina el color vermell i on s'hi pot veure una dona vestida de diable. Roset ha manifestat que la figura femenina està molt present al seu imaginari i que l'ha volgut unir amb el món dels diables i els correfocs perquè es tracta d'una activitat cultural molt estesa a Catalunya. Segons el director artístic del certamen manresà, David Ibàñez, amb aquesta imatge també es vol apropar la fira i la cultura popular en general a un públic més ampli, arribant sobretot a les generacions més joves. La fira se celebrarà del 15 al 18 d'octubre.

L'artista terrassenc Conrad Roset ha estat l'encarregat d'elaborar el cartell de la 18a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Segons ha explicat ell mateix, l'encàrrec que li va fer l'organització de la fira era que "connectés la cultura popular amb el meu imaginari, i això és el que he fet". Roset ha explicat que dins del seu imaginari "sempre hi ha present com a tema principal la figura femenina, la sensualitat i la joventut", motiu pel qual el cartell està protagonitzat per una dona jove d'uns 18 anys d'edat, els mateixos que compleix enguany el certamen manresà.

La dona apareix al cartell amb una capa i unes banyes de diable amb un fons de color vermell intens. Precisament, Roset ha explicat que ha triat aquest color perquè és sinònim de festa i de foc i també perquè és molt atraient per al públic. L'autor de la imatge també ha explicat que la protagonista mira directament l'interlocutor amb un punt altiu i rebel. El dibuix és una aquarel·la que s'ha combinat amb el tractament digital.

De la seva banda, el director artístic de la Fira Mediterrània, David Ibañez, ha expressat que enguany s'ha volgut apostar per un públic més ampli i arribar a nous territoris. De fet, Ibañez creu que un dels reptes de la cultura és "tenir una antena posada i tenir la capacitat de connectar amb tothom". Per això, creu que en aquest sentit "encara hi ha molta feina a fer", no només en captar públic jove, sinó també en "arribar a totes les capes de la societat".

L'autor

Conrad Roset (Terrassa, 1984) es va formar a l'escola Joso i a la facultat de Belles Arts de Barcelona. Roset va començar a difondre les seves il·lustracions per Internet i, a partir d'aquí va començar a treballar per diferents marques. Actualment treballa com a 'freelance' per a diferents marques, agències de publicitat i editorials. Ha exposat a diferents galeries i museus com el MOCA de Virgina, el SopkeArt de Sant Francisco, el London Milles a Londres o a Tipos Infames a Madrid. També col·labora com a professor d'il·lustració a l'Escola de Disseny BAU.