Ferran Mascarell, conseller de Cultura, va reflexionar en el parlament final sobre els elements que fan possible un cercle virtuós per fer funcionar un país. Extrapolant-ho a un territori, ahir a la nit els 9ns Premis Regió7 van aconseguir crear aquest cercle virtuós. Va ser una vetllada amb aplaudiments entusiastes dels assistents, que van omplir de gom a gom la sala Plana de l'Om. I l'agraïment, també entusiasta, dels premiats per l'aposta pel futur d'aquest diari.

La gala va servir per reconèixer el talent demostrat amb escreix amb els anys i el potencial prometedor de persones, grups col·lectius, empreses, institucions i entitats de les comarques que aplega el diari, inclosos els municipis del Moianès constituïts recentment en comarca. Els seus deu alcaldes van recollir el premi Estrella atorgat pels lectors.

Tres dies després de les eleccions, entre els assistents es van poder veure "alcaldes que potser no ho seran i regidors que potser no saben que ho seran", va comentar el director del diari, Marc Marcè, en la introducció de l'acte, presentat per la periodista Queralt Casals i que va durar hora i quart.

Mireia Casas i Albert Serracanta, de Kids&Us, van recollir el premi Empresa. No hi van poder ser Quim Serracanta ni Natàlia Perarnau, fundadora, que, mitjançant un vídeo, va agrair el guardó. Va assegurar que "som el que som gràcies al territori". El premi Esport va portar a l'escenari Mercè Rosich, presidenta del Club Atlètic Manresa; Eulàlia Torrescasana, l'atleta més veterana de l'equip femení; i les també atletes Anna Circuns i Alba Gallardo. Rosich va recordar el treball fet per Joan Lleonart i Lluís Carrascosa; el mig segle de vida del club, assolit enguany i, també enguany, en el cas de les dones, la fita d'ascendir a la Divisió d'Honor. Va agrair a Regió7 la seva tasca per donar visibilitat a les esportistes. Torrescasana, que va parlar en nom de les 34 atletes del club, va expressar l'orgull pel camí fet en aquests vint anys, que va definir com una "cursa de fons".