El festival CineFosc de Monistrol de Montserrat, dedicat als gèneres foscos com el thriller, el terror, el negre, la ciència-ficció i la fantasia, ha reconegut en la seva segona edició la tasca de Joaquín Lora Jimenez, que ha estrenat el palmarès reservat per a directors menors de 25 anys. A més, el responsable de Supervillain ha vist com la seva obra s'ha emportat el segon premi del jurat. Ha obtingut, per tant, guardons remunerats amb 200 i 300 euros.

El primer premi, dotat amb 500 euros, ha estat per Safari, de Gerardo Herrero. També tenen recomensa econòmica (100 euros per a cadascun) els premis a millor actor i actriu, que han estat per a Carlos Vicente, pel seu paper a Pulsión sangrienta; i per a Maria Molins, per la interpretació a Lo que dejamos atrás.

També hi ha hagut reconeixements, en aquest cas sense dotació econòmica, per a Flexibility, que va merèixer el premi del públic; i per a Enjeu de rue, premi internacional Monistrol-sur-Loire. El festival Tournez Jeunesse, de la localitat francesa agermanada amb la bagenca, havia enviat 5 treballs, i aquest ha estat el que ha premiat el jurat de CineFosc. El festival de Monistrol de Montserrat també envia films, que han estat premiats, al certamen francès, que només accepta treballs de realitzadors menors de 25 anys.

Del total de 225 curts participants en la segona edició del CineFosc, aquest cap de setmana s'han projectat els 16 finalistes en les sessions programades al local de l'entitat Art i Esplai.