Envoltada d'amics i familiars, la terrassenca Susana Hinojo repassava, ahir a la tarda, les fotografies que va captar durant els seus 21 dies a la Índia l'any 2013. Tres setmanes de viatge transformades, diu, en un relat pictòric amb el qual transportar l'espectador fins al nord del país.

"He intentat retratar la cara més amable, més bonica del país i evitar les mirades més sensacionalistes que fan altres fotògrafs", explica davant d'una de les làmines. Per aquest motiu, afegeix, ha intentat capturar moments de tot tipus, des de l'activitat als mercats locals fins a escenes de meditació o el paisatge urbà indi. Resultats diferents que, apunta, són fruit d'un mateix procediment repetit una i mil vegades: arribar a un indret, plantar-se en un racó fins a fer-se invisible als ulls de tothom i, llavors, mirar i prémer el botó.

El resultat dels seus experiments és una de la quinzena d'exposicions que, aquest cap de setmana, donen forma a la mostra Clic, que ocupa nou espais repartits pel nucli de Cabrianes. Una cita, segons Hinojo, "sorprenent", que va voler destacar "com un poble tan petit aposta tan fort per la cultura"; en aquest cas, gràfica.

Mentre Hinojo observava per enèsima vegada les imatges recordant les històries que hi ha al darrere, Carles Canals, un altre dels participants d'enguany, també badava entre els quadres. Només entrar, Canals i Hinojo es reconeixien i es desfeien en elogis mutus fins arribar a una mateixa conclusió: tots dos diuen admirar l'obra de l'altre perquè cap dels dos es veu capaç de fer-la. Comparteixen disciplina, però amb dos llenguatges oposats.