La tercera edició de la jornada de debat Diàlegs pel Futur, organitzada conjuntament per Regió7, la FUB, la UOC i l'Ajuntament de Manresa, ha tingut lloc aquest dimarts 30 de juny a la sala gran del Centre Cultural del Casino de Manresa. Des de les 9 del matí fins a la 1 del migdia, una quinzena d'experts i professionals han debatut en tres diàlegs i un preàmbul sobre els desafiaments que suposa Internet per a àmbits crucials de les relacions socials i econòmiques de les nostres ciutats.

La jornada, presentada per Mònica de Llorens, delegada territorial de la UOC a les comarques centrals, moderada per Marc Marcè, director de Regió 7, i amb la cloenda a càrrec de Valentí Junyent, alcalde de Manresa, ha estat oberta per Genís Roca, soci president de Roca Salvatella i un dels especialistes en Internet més reconeguts de tot l'estat, que ha parlat sobre "La batalla dels bits a la trinxera del comerç local".

Seguidament, s'ha iniciat el primer diàleg proposat, "La ciutat real té futur si el comerç és virtual?", que ha estat tractat per Alejandro Pérez, project manager i tècnic de xarxes de Gaesco (una de les empreses patrocinadores de la jornada, juntament amb Iberpotash); Xavier Pladellorens, CEO a Deporvillage; Ignasi Llobet, gerent de Supermercats Llobet; Mauro Mas, arquitecte i urbanista, director del POUM de Manresa; i Pere Massanés, gerent de Viatges Massanés. Sebastià Suet, de la UBIC, i Xavier Soler, de TIC3, han donat la rèplica als convidats des de la fila zero.

El segon diàleg, "Hi ha un lloc per al català entre els gegants digitals?", ha abordat la qüestió de la llengua en l'era d'Internet i ha tingut com a participants a Jordi Torras, CEO del grup U-Play, creador de videojocs i cofundador de Vizz; ; Bernat Casanovas, gerent de La Factoria d'Imatges; Jordi WIld, youtuber amb més d'1,7 milions de subscriptors; i Teresa Férriz, responsable de nous projectes de la UOC. Un representant d'Iberpotash i Sílvia Mas, de la FUB han estat els encarregats de donar la rèplica.

L'últim diàleg, "Qui pagarà la cultura del clic?", ha tingut com a convidats Jaume Ripoll, fundador de Filmin, portal de referència per al cinema independent a Espanya; Titot, líder del grup de rock Brams, escriptor i regidor de la CUP a l'Ajuntament de Berga; Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya; i Jordi González, gerent dels multicinemes Bages Centre de Manresa. A la fila zero hi ha hagut Ramon Barlam, de la UOC.