E

l músic Dani Rifà (Vic) és a menys d'una setmana d'acabar una gira molt peculiar: la TR80, que l'ha portat a fer una ruta a peu per tot Catalunya durant 80 dies i a tocar per diversos bars, locals i cases de pagès de tot el país. Aquesta aventura de l'exmembre del conjunt Tremendamente forma part del seu nou projecte en solitari, anomenat Tremendu.

El recorregutva començar a Vic el 30 d'abril, i també s'acabarà en aquesta ciutat el dia 19 de juliol. Abans, però, el músic fa avui una parada a Manresa, on presentarà els seus temes propis de reggae-fusió. Seràaquest vespre, a partir de les 8 al pati del teatre Kursaal, on hi ha la terrassa de l'Ítaca Manresa. Demà el cantautor serà a la Font del Balç (Casserres), en un concert que començarà a les 11 de la nit.

Rifà confessa que "estava molt cansat de la dinàmica convencional d'un grup, i d'anar darrere de tothom; per això vaig decidir començar alguna cosa diferent i endinsar-me en l'aventura d'aquesta gira a peu". Tal com ell mateix explica, es va inspirar en el cantautor d'arrels bagenques Paul Fuster, que va actuar en 60 poblacions catalanes desplaçant-se amb una bicicleta.

Un viatge llarg i dur

Amb poc més de deu quilos d'equipatge -una guitarra, un pedal looper station que li permet autogravar-se durant els concerts, una muda, una càmera i unes sabates Crocs-, Rifà ha recorregut molts punts del territori català: des dels Pirineus fins a les Terres de l'Ebre, passant per Barcelona, Lleida i Girona. Abans d'aturar-se a Manresa, el músic ha actuat a l'Sputnik de Solsona i al FiraBar de Cardona. Al principi, diu, li feien molt mal les cames i li sortien butllofes als peus, però s'hi ha acabat acostumant.