Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya instaurarà un sistema educatiu a través del qual permetrà practicar la conversa en anglès durant els trajectes. FGC posarà en pràctica una prova pilot d'aquest servei a les línies R6 Barcelona-Igualada i R5 Barcelona-Manresa de la línia Llobregat-Anoia. Es tracta de les dues línies d'FGC on el temps de viatge és superior. Les classes s'impartiran en quatre trens al dia, de dilluns a divendres, dos al matí i dos a la tarda. A l'R5 serà al trajecte de les 06.59 h (Manresa-Barcelona) i al de les 19.56 h (Barcelona-Manresa). A l'R6 serà al trajecte de les 07.00h (Igualada-Barcelona) i al de les 18.13h (Barcelona-Igualada).

FGC ha previst que els grups estiguin formats per un màxim de 16 persones. Els usuaris podran practicar la conversa en anglès amb el professor nadiu i la resta de viatgers inscrits al curs, que es podran incorporar a la classe pujant a qualsevol de les estacions del recorregut escollit.

Les persones interessades en participar en la prova pilot gratuïta cal que visitin el web www.fgc.cat i omplin un formulari amb les dades de contacte, el nivell d'anglès i l'elecció de línia i hora en què es realitzarà el curs. Amb aquesta informació, Ferrocarrils organitzarà els diferents grups. Si l'experiència és positiva, es mantindrà i s'implantarà de forma definitiva.