Dos muntatges dirigits pel manresà David Pintó -A la burgesa i Mares i filles- han obtingut tres nominacions cadascun per als Premis Butaca de teatre, que es lliuraran el 23 de novembre al Teatre Principal de Barcelona. La 21a edició del certamen, en què els espectadors decideixen els guanyadors a través de la pàgina web, també té entre els candidats tres espectacles protagonitzats per actrius bagenques: Flor de nit-El Cabaret, on va cantar la surienca Beth, Tortugues. La desacceleració de les partícules, amb la manresana Alícia Puertas, i El llarg dinar de Nadal, amb Magda Puig i Aina Huguet, també de la capital del Bages.

L'anunci de les nominacions dels Butaca va deparar la inclusió de Mares i filles i A la burgesa en la categoria de Millor musical, on també competirà Flor de nit, a més de Per sobre de totes les coses. En l'apartat de Millor actriu de musical, Mariona Castillo i Nina (Mares i filles) competiran amb Laia Piró (A la burgesa) i Elena Gadel (El Petit Príncep). El protagonista masculí d'A la burgesa, Albert Mora, aspira a ser Millor actor de musical, en competència amb Frank Capdet (Flor de Nit), Ivan Labanda (Guapos y pobres) i Guillem Martí (El Petit Príncep).

El llarg dinar de Nadal i Tortugues han estat nominats en la categoria de Millor muntatge teatral de petit format. L'autora d'aquest segon muntatge, Claudia Cedó, és candidata a guanyar en l'apartat de Millor text. Tothom qui vulgui pot participar en les votacions a www.premisbutaca.cat.

Magda Puig, a l'Akadèmia

L'actriu manresana Magda Puig, per la seva part, participa en el muntatge de Troianes 15, una peça de Jean-Paul Sartre que La Pell i Vania Produccions porten al Teatre Akadèmia de Barcelona. Anna Estrada dirigeix un espectacle que es podrà veure fins al dia 8 de novembre. Les funcions tenen lloc de dimecres a diumenge i les entrades valen de 18 a 22 euros.