Manresa és la ciutat escollida per l´arrencada a Catalunya del projecte pilot "Tria qui Toca", una iniciativa impulsada per les Cases de Música que consisteix en la realització d´un procés participatiu que permetrà als ciutadans triar bona part de la programació musical de la Casa de la Música que tindrà lloc anualment a la ciutat.

El tret del projecte l´ha donat aquest dijous al migdia el regidor de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; i el responsable d´Activitats de la Casa de la Música de Manresa, Marc Padró. Calmet ha valorat de forma "molt positiva" aquesta iniciativa "que s´inicia a Manresa" amb la voluntat d´obrir a la participació de la programació musical a la gent de la ciutat. En el mateix sentit s´hi ha expressat Padró, qui ha assegurat que "aquest procés participatiu és una eina útil que permetrà triar quins grups vol la gent que vinguin a tocar a Manresa".

" Tria qui toca" és una iniciativa que vol aprofundir en el concepte de participació ciutadana en el món de la música i permetre d´una forma activa que tothom pugui dir la seva amb l´objectiu que les programacions musicals responguin adequadament a la pluralitat de gustos i tendències i intentar contribuir a obtenir millors dades d'afluència de públic i de satisfacció dels assistents.

Propostes i votacions

Així, la Casa de Música de Manresa recollirà a partir d´ara, a través d´una plataforma desenvolupada per Internet, la voluntat de la població sobre quins grups volen veure actuant a la ciutat. Amb aquest projecte pilot es pretén que el 60% de les actuacions programades responguin a les sol·licituds majoritàries realitzades per la gent.

El projecte pilot arrenca aquest desembre a Manresa i posteriorment s´estendrà a la resta de poblacions on hi ha Cases de Música: Mataró, l´Hospitalet, Girona-Salt i Terrassa.

Per participar en aquest projecte caldrà donar-se d´alta d´usuari a www.triaquitoca.cat i proposar els artistes o grups que li agradaria que s´incloguessin en la programació musical manresana. Seguidament, s´analitzarà la proposta d´acord a la disponibilitat del grup musical per agenda i preus.

Un cop s´accepta la petició de l´usuari, aquesta passarà a una llista que podrà serà votada per la resta d´usuaris de "Tria qui toca". Finalment, la votació de cada artista o grup tindrà una durada de 2 mesos i, en el cas de ser triat, es buscarà la ubicació més idònia per a la seva actuació.