El Nou Congost de Manresa acollirà una revetlla de Cap d´Any adreçada a "un públic adolescent i jove, a partir de 16 anys, que no té accés a l´oferta habitual per una qüestió d´edat i que en conseqüència es veu obligat a desplaçar-se fora de la ciutat" si vol celebrar aquesta cita. Aixó ho ha explicat aquest dimarts l'Ajuntament de Manresa en un comunicat en el qual justifica la seva decisió de tirar endavant l'esdeveniment tot i la oposició dels representants de Manresa Nit.

L´Ajuntament de Manresa, a través de l´empresa Mngt Entertainment, promou la festa, com ja s´ha fet en edicions anteriors, "amb l´objectiu d´atendre una demanda no satisfeta", assenyala el text del consistori. Començarà a la 1 de la matinada del proper dia 1 de gener.

L´aforament màxim per a la festa de Cap d´Any serà de 999 persones. A Manresa, les entrades anticipades es poden adquirir a les taquilles del teatre Kursaal o al bar Estació, o bé a través d´Internet, a www.ticketea.com. Pel que fa al cartell artístic de la vetllada, serà format per diversos discjòqueis: Luka Caro, Mondj, The Madness Gangsters, Sergi Torra i Kevin Leal.

Voluntat de diàleg amb els representants de Manresa Nit

En relació a les manifestacions fetes als mitjans de comunicació per part de l´associació Manresa Nit, que agrupa locals d´oci nocturn de la ciutat, l´equip de govern vol posar de relleu la seva voluntat de diàleg permanent.

En resposta a una instància presentada, el govern, mitjançant els regidors Joan Calmet i Àuria Caus, va mantenir una reunió amb els responsables de Manresa Nit el 30 de novembre passat, en el marc de la qual se´ls va informar clarament de la voluntat que Manresa pogués tornar a tenir un Cap d´Any per a públic jove, que en cap cas seria de gran format, sinó limitada a un miler de persones, i en un espai com el Congost, on tradicionalment s´han celebrat múltiples activitats d´aquest tipus.

"S´ha de recordar que la festa al Congost suposa una proposta diferent de la que ofereixen habitualment els locals d´oci nocturn, de manera que en cap cas no constitueix una competència a la seva activitat, sinó que, al contrari, la complementa", explica l'Ajuntament en el seu comunicat.

Igualment, afegeix, "es va tractar amb Manresa Nit sobre la possibilitat que participin de forma més activa en les activitats públiques de lleure i oci a de la ciutat. El consistori ha estat sempre disposat, com no pot ser d´altra manera, a col·laborar amb les empreses locals per a l´organització d´esdeveniments. Per aquest motiu, els assistents es van emplaçar a retrobar-se a principis d´any per explorar fórmules de col·laboració de cara al 2016".

Una festa similar a les celebrades amb anterioritat

En diverses ocasions, en aquest mandat i anteriorment, s´han fet festes de Cap d´Any al Nou Congost. L´actual equip de govern considera que si no s´ofereix una proposta per aquest tipus de públic, els adolescents i joves es desplacen a altres poblacions, cosa que origina problemes de mobilitat i seguretat.

Pel que fa al desenvolupament de la festa, l´Ajuntament de Manresa "tindrà cura, a través dels departaments corresponents, que es dugui a terme amb totes les mesures adients. Tant des de Protecció Civil com des de la Policia Local es vetllarà escrupolosament pel compliment de la legislació, que ha estat valorada a l´hora d´atorgar la llicència corresponent a l´activitat".