"Atònit". Aquesta és la paraula que fa servir el regidor de Cultura, Joan Calmet, respecte de la polèmica creada al voltant de la revetlla de Cap d'Any que ha posat en peu de guerra l'associació de locals d'oci nocturn, Manresa Nit. La festa, que es farà al Nou Congost -on juga l'ICL-, la promou l'Ajuntament i l'organitza la gironina Mngt Entertainment, la mateixa empresa responsable de la disco al Congost de la festa major (vegeu Regió7 del 23 de desembre).

Ahir Calmet desmentia en conversa amb aquest diari que en la reunió del 30 de novembre passat amb els responsables de Manresa Nit -que aglutina una quinzena de locals de la ciutat- no se'ls ha-gués informat que l'Ajuntament promovia una revetlla de Cap d'Any; segons Calmet, el que es va negar des de l'Ajuntament era la celebració "d'una revetlla de gran format, per a 3.000 persones o més, però en cap moment vam dir que a Manresa no es faria una revetlla" de petit format.

Segons el regidor, "hi ha un dèficit de propostes per al públic adolescent i creiem que aquesta revetlla satisfà una demanda que tampoc no poden cobrir aquests locals: no hi ha cap mena de competència". Adreçada a joves a partir de 16 anys, per a Calmet, la revetlla del Nou Congost està concebuda perquè aquests adolescents "puguin celebrar Cap d'Any sense haver de marxar de la ciutat aquella nit amb els problemes de mobilitat i seguretat que s'originen". Respecte de la demanda de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) perquè Interior supervisés 23 festes de Cap d'Any i, en especial, la de Manresa, el regidor assegurava que l'atorgament de la llicència s'ha fet de manera "extremadament escrupolosa" i que "tant des de Protecció Civil com des de la Policia Local es vetllarà pel compliment de la legislació". La seguretat la hi posarà "l'empresa organitzadora".