Els Queen segueixen vius i el pròxim 22 de maig toquen al Palau Sant Jordi de Barcelona. Serà sense Freddie Mercury, que ha estat substituït per Adam Lambert, un jove cantant procedent del programa de televisió American Idol. Qui hi seran són Brian May i Roger Taylor. Les entrades, per cert, a partir de 45 euros.

Les cançons de la banda britànica segueixen repetint-se a les radiofórmules del món, la mercadotècnia musical treu profit de gravacions descartades i oblidades, i a les festes majors de casa nostra es ballen les seves cançons amb un got de plàstic a la mà. Qui durant els últims nou anys els ha versionat als seus concerts ha estat el quintet Autoput, format per músics del Bages, Berguedà i l'Anoia.

Amb modèstia però molta passió, aquesta banda s'ha anat convertint en una de les més estimades i populars de la Catalunya Central. N'és una prova el seu primer disc, Rock you (2015), que han aconseguit enregistrar gràcies al micromecenatge i que, a falta de botigues de discos, han anat venent a través d'una xarxa de bars i negocis còmplices.

És gràcies al seu treball de formiga que des del començament de gener ja s'havien esgotat les 800 entrades per veure'ls al teatre Kursaal. Després d'actuar en places, discoteques i pavellons -i a Manresa tancant durant tres anys el ball del Correfoc-, divendres arribava la seva primera nit en un teatre. Era un moment preparat amb cura i on es van acompanyar d'una cinquantena de persones, que bona part van pujar a l'escenari.