El Sindicat d'Actors dels EUA va premiar aquest dissabte a "Spotlight", una cinta sobre la investigació periodística que va destapar els abusos sexuals a menors a l'Església catòlica de Boston, com la millor pel·lícula de l'any. La 22 edició d'aquests guardons es va celebrar al Shrine Exposition Center de Los Ángeles.

La cinta de Tom McCarthy, protagonitzada per Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams i Liev Schreiber, narra amb detall la investigació periodística que va destapar els abusos sexuals a menors a l'Església catòlica de Boston, una situació que es va produir amb la connivència de la jerarquia eclesiàstica i la de tota la comunitat.

"Això és per Flint, per Michigan ... Això és per a tots els desemparats", va afirmar Keaton provocant una gran ovació al Shrine Exposition Center de Los Angeles.

Així mateix, Leonardo DiCaprio ("The Revenant") i Brie Larson ("Room") van confirmar la seva condició de favorits per als Oscars amb les seves respectives victòries als camps de millor actor i millor actriu.

Per DiCaprio va ser la seva primera victòria després de nou nominacions. En les últimes 11 edicions, el guanyador en aquesta categoria va aconseguir alçar-se amb el premi de l'Acadèmia de Hollywood. "Això no hauria estat possible sense Alejandro", va comentar en al·lusió al director del film, el mexicà Alejandro González Iñárritu. "Gràcies per compartir el teu geni amb nosaltres", ha afegit.

Finalment, Alicia Vikander es va endur el trofeu a la millor actriu de repartiment per la seva interpretació a la pel·lícula "The Danish Girl".