La gala dels Premis Gaudí del cinema català no va ser generosa ahir a la nit ni amb l'actor cardoní Berto Romero ni amb el director manresà David Victori, que estaven nominats en les categories de millor intèrpret secundari i millor curtmetratge, respectivament. Tot i els seus bons treballs, en la pel·lícula Anacleto, agente secreto, en el cas de Romero, i Zero, en el de Victori, els acadèmics van escollir altres opcions per merèixer els guardons.

Javier Cámara es va endur el Gaudí a millor actor secundari pel seu paper a la pel·lícula Truman, de Cesc Gay. L'actor de La Rioja va superar en les preferències dels votants Andrés Herrera (Vuulcania) i dos intèrprets d'Anacleto, Quim Gutiérrez i el mateix Berto Romero.

L'actor manresà Miki Esparbé va ser l'encarregat de llegir el veredicte de la categoria de millor curtmetratge, però no va poder dir el nom del seu conciutadà David Victori, perquè Zero va tenir la mateixa sort que Nada S.A., de Caye Casas i Albert Pintó, i No me quites, de Laura Jou. El Premi Gaudí en aquest apartat se'l va quedar El Adiós, de Clara Roquet.

En tancar edició, la gala encara s'estava celebrant, ja que era previst que s'acabés més enllà de la mitjanit. La cerimònia va aplegar a la vora de dues mil persones a l'Auditori del Fòrum-CCIB de Barcelona.