Persones que han participat com a figurants en altres pel·lícules, veïns sense experiència en el món del cinema que volien provar sort i també especialistes en lluites amb espasa, malabaristes o persones amb habilitats muntant a cavall. Més de quatre-centes persones van passar al llarg del dia d'ahir pel Casal de la Vila de Bagà per participar al càsting per poder aparèixer a la pel·lícula Pàtria, del director Joan Frank Charansonnet. Un film impulsat per les productores Dejavu i Capaneida Films que tindrà la Catalunya Central com a escenari.

La crida per acabar de tancar el repartiment i, sobretot, trobar figurants per a les seqüències que es rodaran a les comarques centrals va ser tot un èxit. Els responsables del llargmetratge van valorar molt positivament la resposta dels berguedans i de la resta de persones vingudes sobretot de comarques veïnes, però també d'altres punts del territori com Santa Coloma de Gramenet o Sabadell, entre d'altres. La direcció i l'equip de producció va viure una jornada maratoniana per la desfilada davant de les càmeres de perfils molt diversos. Des de les 10 del matí van ser nombroses les persones que van esperar pacientment el seu torn al vestíbul del Casal de la Vila de la localitat baganesa.

La productora del film, la gironellenca Alba López, assegura que ja s'esperaven una alta participació a les proves d'ahir i confessa que durant aquesta setmana se'ls ha girat feina perquè han de tancar el repartiment i trucar als figurants per començar el rodatge el proper 15 de febrer. L'únic càsting que han realitzat a la Catalunya Central ha d'haver servit per trobar "principalment figuració per a les seqüències que es rodaran al Berguedà, al Solsonès i al Bages", explicava López, "però també per tancar tot el repartiment i acabar de perfilar alguns actors secundaris i petits personatges amb paper". És per això que a la prova hi estaven convocats perfils molt variats, "perquè necessitem al voltant d'unes 150 persones", detalla.