La 13a edició del Festival de Cinema Solidari de Navarcles ha rebut 252 obres per a les seccions oficials a concurs, de les quals 168 són curtmetratges i 82 llargmetratges, procedents de 65 països del món i amb representació mundial. L'estat espanyol, Estats Units, Itàlia, i Brasil són els quatre països que han presentat més pel·lícules. Aquest allau d'obres rebudes es deu al fet que, per tercer any consecutiu, les inscripcions s'han gestionat majoritàriament a través de quatre plataformes online. Totes les pel·lícules seleccionades seran estrenes absolutes que s'exhibiran per primera vegada a Catalunya. El certamen, que tindrà lloc del 28 d'abril al 8 de maig, tindrà la Llibertat com a eix central.

Les bases de participació de l'edició d'enguany per a les seccions oficials a concurs estableixen que només poden participar les produccions cinematogràfiques produïdes entre els anys 2014 i 2015 i que no hagin estat estrenades comercialment a l'estat espanyol, ja sigui en sales d'exhibició, en DVD, vídeo o a televisió.

En el concurs de llargmetratges, a més, aquests no poden haver estat estrenats anteriorment a cap festival o mostra cinematogràfica de Catalunya. Per tant, les pel·lícules a concurs del CLAM seran estrenes absolutes que s'exhibiran a Navarcles.

Tant en el concurs de curts com el de llargs hi haurà tres premis: primer, premi especial del jurat i el premi del públic, tots ells sense dotació econòmica. Entre la totalitat dels curts i llargs rebuts, en aquests moments, l'organització i l'equip tècnic estan treballant per seleccionar les obres finalistes que formaran part de la programació del festival i que optaran als premis.

El festival se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig a l'Auditori Agustí Soler i Mas i El Centre Cultural la Creueta de Navarcles i, a banda de l'oferta cinematogràfica, hi haurà el lliurament del Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i un munt d'activitats que enguany tindran el tema de la Llibertat com a eix de reivindicació, reflexió i compromís social.