La prolífica capacitat narrativa de Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) té el seu darrer episodi en la novel·la A punt d'estrena (Columna Edicions), una història que recupera la memòria dels magatzems de Can Jorba i que sortirà dimecres a la venda. Manresa i Barcelona són els dos pols d'atenció de l'obra, que té com a protagonista Eulàlia Rovira, una maniquí de renom amb una família que es reparteix entre les dues localitats.

Roca és una de les representants més reconegudes del gènere de la novel·la històrica a Catalunya, amb títols com Intrigues de palau (Premi Nèstor Luján, 2006), El monestir proscrit (2008), Barcino (2009), Escollida pels déus (2011) i L'enigma Colom (2014). Després de dues dècades d'ofici, és una escriptora consolidada que ha publicat mig centenar de llibres per a públic adult i per a infants i joves.

A punt d'estrena és el relat d'una noia que té el somni de participar en les desfilades de prêt-à-porter que s'organitzen a Can Jorba. El camí, però, és ple d'obstacles, talment com una vida que ja des de primera hora se li revela complicada. La lluita porta Eulàlia Rovira a preguntar-se si val la pena pagar el preu de la il·lusió.