La família del manresà Conrad Bosch Serra ha cedit el seu fons fotogràfic a l'Ajuntament de Manresa per a que sigui conservat i posat a disposició de la ciutat a les instal·lacions de l'Arxiu Comarcal.

El contracte l'han signat aquesta tarda l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la néta del fotògraf, Maria Dolors Aloy Bosch, que actuava en nom de la resta de germans Aloy Bosch: Josep Maria, Montserrat, Joaquim i Enric. Durant l'acte de signatura els han acompanyat també la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, i el director de l'Arxiu Comarcal, Marc Torras.

El fons documental està format per 62 caixes que contenen 631 fotografies sobre placa de vidre fetes per Conrad Bosch entre les dècades dels anys 20 i possiblement 40 del segle XX i que contenen imatges familiars i de diferents indrets de Manresa, del Bages, de Catalunya i de ciutats de l'estat espanyol. La immensa majoria de fotos són del seu autor però n'hi ha algunes en què hi apareix el mateix Conrad Bosch.

Amb aquesta donació, la família manifesta la seva voluntat que aquest fons ingressi a l'Arxiu Comarcal per tal de conservar-lo i fer-lo accessible als investigadors. Per la seva part l'Ajuntament de Manresa, amb l'acceptació de la cessió, reconeix el valor històric i cultural d'aquest fons documental.

Actes com aquest permeten l'acreixement del patrimoni documental de la ciutat i del coneixement de la seva història.