No és el primer cop que el Kursaal ofereix descomptes a la ciutadania, però sí el primer en què s'assoleix una xifra com aquesta: aquest dissabte, en dotze hores, el teatre va vendre 4.564 entrades i va exhaurir una desena d'espectacles. L'oferta volia celebrar el novè aniversari de l'equipament. I el públic ho va aprofitar. Al capdavant de les preferències, un clàssic, el Mag Lari, que ha exhaurit les tres funcions programades. També el concert de Gossos o les obres 'Dom Joan' i 'Una giornatta particolare' (ambdues amb dues funcions).

"Era una oferta realment temptadora", reflexionava Joan Morros, responsable d'El Galliner. I com que per alguns dels espectacles encara falten mesos, l'entitat encarregada de la programació al Kursaal no descarta poder programar alguna funció més dels muntatges exhaurits. Com el del Mag Lari, amb direcció del manresà David Pintó, o el 'Dom Joan', una producció del TNC, amb direcció de David Selvas i amb Julio Manrique.

La jornada començava amb cues a les 9 del matí. Abans que s'obrissin les portes del teatre, una trentena de persones ja feia cua a l'espera que les taquilles es posessin en funcionament. Al migdia ja s'havien venut més de 3.500 entrades. I al final de la jornada, a les 9 del vespre, les 4.564. D'aquestes, 951 es van dispensar a taquilla (el 21 % del total) i la resta, 3.613 (el 79 % restant) es van adquirir per Internet.

Del Mag Lari es van vendre 367 entrades; del 'Dom Joan', 328, i de 'Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano', de Mario Gas, amb Josep Maria Pou, 313. Però, com destacava Morros, a banda dels èxits de la jornada, el que ha fet sumar ha estat el "degoteig" continuat entre tots els espectacles. 'Sinatra 100 anys', 'Piaf! le Spectacle' o l'òpera 'Madama Butterfly' també van ser alguns dels muntatges que van penjar el cartell d'entrades exhaurides.