Llargues cues a l'entrada i una hora de retard. Aquest va ser el preludi del concert que els Strombers, una de les bandes bagenques més populars, van fer aquest dissabte a la nit a la sala Stroika de Manresa. Amb energies renovades, el grup va decidir tornar a casa per presentar el seu nou treball, Tavernaris -el sisè disc d'estudi-, que ja havien inaugurat prèviament a la sala Apolo de Barcelona: tretze nous temes amb un so renovat, més influït que mai pels ritmes llatins, però sense perdre l'essència festiva que els caracteritza.

Precisament, enmig de les noves cançons, al concert no hi van faltar els èxits que els han fet créixer com a conjunt i que, amb el pas del temps, s'han convertit en autèntics himnes festius que han marcat més d'una generació. Temes com Calle Caramelo, Generación Ska, Cerveza, La dansa del sonat, Mercè i fins i tot una peculiar versió del clàssic El coche de Manolo van sonar durant l'actuació de dissabte.

El concert, previst per a les 23.30h, va començar a quarts d'una tocats, quan encara hi havia força gent que s'esperava a fora. La sala es va omplir de gom a gom i, ja des del principi, es va convertir en una autèntica festa. Ska, patxanga, rock, samba, reggae, cúmbia, folk i fins i tot punk es van fusionar en un directe explosiu -amb una potent i treballada posada en escena- que va fer saltar, ballar i cantar tothom, i on el saxo, l'acordió i les guitarres van brillar amb llum pròpia per damunt de la resta d'instruments.