L'òpera arriba per primer cop aquest any al Kursaal amb la posada en escena, avui al vespre, de l'Otello de Verdi, amb Enrique Ferrer, Maribel Ortega i Toni Marsol en els rols protagonistes. La producció, com la resta de funcions del gènere que tenen lloc a l'equipament manresà, és a càrrec dels Amics de l'Òpera de Sabadell i ahir ja només quedaven unes quantes entrades a la venda.

Otello està basada en l'obra de Shakespeare. La versió operística signada per Verdi, amb llibret d'Arrigo Boito, es va estrenar el dia 5 de febrer del 1887 al Teatre Scala de Milà. La funció es va saldar amb un gran èxit i va ratificar la genialitat del compositor italià, que aleshores tenia 73 anys.

El muntatge de l'entitat vallesana té la direcció escènica de Carles Ortiz, i Daniel Gil de Tejada portarà la batuta de l'orquestra i el cor. La producció es va estrenar a mitjan febrer a Sabadell, i ja ha passat fins ara per Reus, Sant Cugat i Girona abans d'aterrar a Manresa. El tenor Enrique Ferrer cantarà el paper d'Otello, amb la soprano Maribel Ortega fent de Desdèmona i el baríton Toni Marsol com a Iago, en els que són els tres principals protagonistes d'aquesta peça.