Ferran Castells (Solsona, 2000) és un estudiant de 4t d’ESO apassionat de la producció audiovisual. Amb els seus amics van inventar una productora, Produccions Teixons, i ja fa uns anys que filmen, de manera autodidacta, els seus propis guions. Ha presentat la seva segona pel·lícula, 'Dragònia 2. La Revolta', al Tatrau Teatre de Solsona.

Com comences a interessar-te pel món del cinema?

Fa uns anys, amb els amics vam començar a fer coses al garatge de casa i les filmàvem. De seguida va començar a agradar-nos això de filmar. A l’inici no teníem ni guió, després ja el vam anar incorporant i més endavant vam anar fent decorats, però mica en mica i així, anar fent, fins l’any passat, amb 'Dragònia', quan la cosa ja va anar de debò!

Què diries que és el més difícil de fer una pel·lícula?

En el meu cas puc dir que posar ordre entre la gent... A veure, com que vam filmar a l’estiu, la gent venia molt contenta i molt esverada, i costava que s’ho prenguessin seriosament, especialment els dies que filmàvem al riu.

Has pensat si t’agradaria de dedicar-te professionalment al cinema?

En principi penso que sí, m’agradaria fer comunicació audiovisual. El que passa és que la meva idea és que si pogués m’agradaria anar a l'Escac (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), però com que és privada, potser serà una mica complicat. Ja es veurà!

D’on surt la idea de 'Dragònia'? Com comença?

A 5è de primària vam començar a pensar en aquest món imaginari que tenia dracs i coses així. Ja l’hi vam posar aquest nom, i vam inventar-nos moltes coses, moltes paranoies, deixant volar la imaginació completament. Ens pensàvem que seria possible tenir un drac al costat i fer coses d’aquestes, però quan va ser el moment que vam veure que la podríem filmar de veritat, vam remodelar-ho i vam fer que tot fos més possible i, clar, van desaparèixer els dracs. De fet, d’aquella primera idea vam conservar el títol, els 3 germans protagonistes i la Tenebra. Però clar, hi havia unes anades d’olla! Encara tinc els guions i de vegades me’ls miro i dic «ai, mare!».

Els guions els has escrit tot sol?

El de la primera part de 'Dragònia', sí que el vaig escriure jo sol. Per per a aquesta segona, ho hem fet a mitges amb en Marc Alonso.

Quin tipus d’actors has fitxat per 'Dragònia'?

Per als papers principals, els meus companys de l’escola de teatre del Tatrau, i, per fer de figurants, familiars, amics...

Amb aquesta segona part s’acaba la història de Dragònia?

En principi, sí. Vam filmar unes imatges, que finalment no surten a la pel·lícula, que deixaven un final obert, però no ha estat possible posar-les. A mi m’hauria agradat fer una tercera part. O potser també una preqüela, per explicar com va començar.

Teniu alguna altra cosa pensada? Una idea per a una nova pel·lícula?

Sí, hi ha una cosa bastant enllestida, només cal filmar-la. Esperem que pugui ser l’estiu d’aquest any. Es diu 'Storm'. És completament diferent de 'Dragònia', no està ambientada en un món fantàstic. I volem fer una cosa més curteta perquè ens agradaria passar un resum dels 10 anys de Produccions Teixons abans de la pel·lícula!