L'actor, autor i 'showman' Carles Flavià ha mort la nit d'aquest diumenge a l'edat de 70 anys després d'una llarga malaltia. Ha estat una cara popular en els escenaris i platós de televisió des de fa dècades, tot i que la seva carrera va començar al seminari on va arribar a ser capellà. A finals dels 70 va establir una amistat amb Serrat, Sisa i Pepe Rubianes -mort l'any 2009-, i amb qui va escriure l'any 1996 el llibre 'Rubianes, pallaso (converses a platea buida)'. La seva incursió al món de l'espectacle va ser gradual però ferma. Va ser mànager de l'Orquestra Plateria als 80 i va convertir-se en empresari de la nit als 90 dirigint del Nitsa Club. L'any 1997 estrena 'Epístoles', de la que va seguir un reguitzell de muntatges on despuntava el seu particular sentit de l'humor. La vetlla per Flavià serà a partir de les tres d'aquesta tarda al Tanatori Sancho de Ávila de Barcelona i la cerimònia de comiat tindrà lloc dilluns poc abans de les dotze del migdia.

Després d''Epístoles', i 'Més epístoles', l'any 1998, Flavià va estrenar més espectacles com 'L'estat del malestar' a la Sala Muntaner i 'L'Evangeli segons Carles Flavià', en al·lusió a la seva anterior vocació religiosa. També va fer incursions al cinema participant fins i tot en llargmetratges com 'Lisístrata' (2002) dirigida per Francesc Bellmunt.

Carles Flavià també ha estat una cara coneguda en el món de la televisió, on va col·laborar a diversos programes com 'El Club de la Comedia', de Canal +, 'Crónicas Marcianas', a Telecinco o 'Qualsevol nit pot sortir el sol', espai que dirigia Manuel Huerga a BTV -on també va presentar 'Jo que sé'. Precisament, el realitzador ha estat un dels primers en informar del decés a través d'una piulada a Twitter: "L'estimat amic Carles Flavià ens ha deixat. Espero que aviat estiguis de 'caxondeo' amb el Pepe Rubianes, però, què collons, et trobarem a faltar molt. Joder!", ha escrit.

També s'ha acomiadat a través del seu web i amb un emotiu "Avui i sempre amb tu, Carles", la Fundació Pare Manel, institució sense ànim de lucre, arrelada als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona, que desenvolupa i lidera projectes d'acció social i educativa per a infants, joves i famílies que estan en situació de major vulnerabilitat. Una institució amb la que Flavià va treballar-hi activament arrel de la seva relació amb Manel Pousa, impulsor del projecte solidari i amb qui unia una vella amistat de la seva etapa de formació religiosa a l'Institut Catòlic de París.

La cerimònia de comiat per Carles Flavià tindrà lloc aquest dilluns 21 de març a les 11.55 i està previst que a partir de les tres de la tarda es pugui fer la vetlla al Tanatori Sancho de Ávila de Barcelona.